Palacinky z kvásku

Keď strácam fantáziu, čo deťom ponúknuť na raňajky, vždy ma zachránia palacinky! Ono sa to aj rýmuje 🙂 Táto verzia palaciniek vyniká svojou plnou chuťou, moje deti ich milujú aj bez náplne. Ja mám veľmi rada kombináciu jahodový džem s tvarohom. Cestíčko si zamiešam pred spaním, misu vložím pekne do chladničky a ráno si pochutnávame na teplých palacinkách. Nič zložité, hlavne dobre zamiešať, prikryť a nechať stáť v chlade. Kvások za ten čas bude robiť svoju prácu a výsledok podľa mňa stojí za to.

Potrebujeme:

  • 1 1/2 hrnčeka – špaldová hladká múka
  • 1PL trstinový cukor
  • 1PL med
  • 2 celé vajcia
  • 1 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1/2 hrnčeka vody
  • 1 ČL kopcovitá kvásku
  • tesne pred pečením vmiešame štipku soli

Ako mierku používam šálku/250ml. Ingrediencie stačí ručne – metličkou pekne zmiešať dohromady. Cesto nechávam odpočívať v chlade 8-12 hodín.

Pred pečením primiešam štipku soli a každú palacinku pečiem na kvapke oleja alebo rozpusteného masla, ak máte Ghee (prepustené maslo) ešte lepšie :).

Tento recept sa hodí každému, kto si úspešne založil kvások a potrebuje použiť jeho prebytky.

 

Lenka Pillárová
"Pečenie je moja vášeň i relax zároveň. Milujem vôňu a chuť všetkého, čo sa doma upečie. Rada sa s vami podelím o svoje obľúbené recepty a naučím vás upiecť nielen zdravý a chutný kváskový chlieb, ale aj iné dobroty." Viac o mne sa dočítate tu >> alebo sa rovno Pridajte k nám do skupiny tu >>
Komentáre
  1. Magdalena Globanova píše:

    Lenka,super strana,nato ze nas male deti,klobuk dole

  2. Zuzana Barančíková píše:

    Dobrý nápad na palacinky, aj my ich máme radi, určite urobím.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.